Новини
15 травня 2023

Звітні концерти творчих колективів у відділі художньо-естетичного виховання

Надзвичайно насиченим, яскравіим та творчим буде травень. У відділі художньо-естетичного виховання КЗ "ВМПДЮ" розпочалася пора звітних концертів творчих колективів. Сучасний простір хореографічного мистецтва вирує розмаїттям стилів і напрямів. Танці, що виконуються в сучасних ритмах це поєднання сучасності і лаконічності, оригінального задуму та його втілення, а також натхненності виконання композиції.

Таке свято танцю та яскравих емоцій подарували вихованці ансамблю естрадного танцю «Екстрим», кер Григор’єва Я.В., яке відбулося в актовій залі КЗ «ВМПДЮ».

Мистецтво балету зачаровує красою, надихає ніжністю та чарівністю. Змушує замислитися: чи насправді люди вміють літати? Саме танцювальне мистецтво надає відчуття легкості, довершеності та змушує думати душею.

Таким мистецтвом мали змогу насолодитися глядачі, які прийшли на звітний концерт ансамблю класичного танцю «Фуете» керівник Ільченко Ж.Б., концертмейстер Мельник –Нагорна І.В., який уже 45 років працює в КЗ «ВМПДЮ».

Усі присутні отримали велике задоволення, поринувши разом із юними артистами у танець витонченості, легкості та ніжності.

"Моя люба Вінниця" - так називався звітний концерт вокального ансамблю «Сузір’я» керівник Польгун І.Д., концертмейстер. Сорока В.А., який пройшов в КЗ «ВМПДЮ».

Захід був присвячений нашому рідному місту, його історії. Старші вихованки, які вели захід, розповідали цікаві історичні факти про Вінницю: походження назви, про першу забудову міста Замкову гору, базар на Калічі, водонапірну вежу, телевежу тощо. Всі визначні місця, про які йшла мова, можна було переглянути, побувавши на яскравій віртуальній екскурсії містом.

Всі присутні змогли насолодитися виступами молодшого, середнього та старшого складу ансамблю, які виконали сольно, в дуеті та ансамблем пісні різноманітного характеру.