Новини
29 квітня 2020

ЯК ПРАЦЮВАТИ ПРОДУКТИВНО ПІД ЧАС САМОІЗОЛЯЦІЇ. ВАЖЛИВІ ПОРАДИ

#ДистанційнаРобота_Позашкілля
Дистанційна робота - виклик, з яким потрібно впоратися багатьом. До того, ж це не так просто, особливо, коли мова йде про продуктивність праці. Адже, дуже важко себе організувати, правильно розподілити час і все встигнути. То, що ж робити?
Для того, щоб дистанційна робота не "привносила"в наше життя стрес і напругу, пропоную ознайомитися із важливими порадами:

  •  Не судіть себе строго. Під час дистанційної роботи ви можете відчути самотність, ізольованість, напруження, розчарування. Тому не лякайтеся таких відчуттів, адже все це нормально. Будь-який перехід вимагає часу, щоб звикнути, тому намагайтеся не бути суворим до себе.
  •  Робіть заплановані перерви. Спробуйте встановити будильник, щоб вставати і робити розминку щогодини, ходіть по квартирі, спілкуючись по телефону, перейдіть до окремої зони (подалі від комп’ютера) щоб пообідати.
  • Захистіть свій час. Встановіть певні години, коли ви знаходитесь "в офісі" і спілкуйтеся з колегами, інший час - повністю ваш, і присвячений повсякденним справам та спілкуванню із родиною.
  • Відокремте свою робочу зону. Домовтесь з членами сім’ї чи сусідами по кімнаті про години, в які ви працюєте, та про основні правила, яких необхідно дотримуватись в ці години.
  • Приділіть увагу власному комфорту. Облаштуйте своє робоче місце так, щоб вам було зручно — використовуйте зручний стілець та стіл, оберіть місце із достатньою кількістю природнього освітлення, провітрюйте приміщення, де працюєте.

Пам'ятайте:

  • Дистанційна робота - новий і цікавий досвід, а не причина для стресу і напруги. Працюйте із задоволенням, на користь собі і оточуючим. Адже, кожен прийнятий виклик - шлях до вдосконалення себе.

Тому, піклуйтеся про свій комфорт, релаксуйте, спілкуйтеся і жартуйте. І тоді ваше життя знову "забуяє" подібно весні.

Психолог Палацу
Тетяна Притуляк