Новини
7 листопада 2022

Відкритий дитячий благодійний турнір початківців з шахів «Шаховий дебют»

Чи бачили ви колись як одночасно з азартом змагаються між собою 122 юних шахісти? Повірте, таке протистояння чорного і білого королівств - неабияке видовище!

6 листопада у КЗ «Вінницький міський палац дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної» відбувся відкритий дитячий благодійний турнір початківців з шахів «Шаховий дебют». На турнір з володіння мистецтвом шахової гри приїхали позмагатись діти з Вінницької області. Наймолодшій учасниці змагань всього лише чотири роки, найстаршому - шістнадцять, та в шахах вік не впливає на майстерність. Доказом цього твердження були виграні партії п’ятирічним Артемом Кучером - володарем І дорослого розряду з шахів в Україні, який став абсолютним чемпіоном турніру.

Шахи - це не лише розвиток логіки. Ця захоплююча гра розвиває пам’ять, увагу, мислення, формує силу волі, витримку, наполегливість та самостійність у прийнятті рішень. Даний турнір проводився з метою залучення учнів шкіл та вихованців позашкільних закладів освіти, дитячих спортивних закладів до гри в шахи, а також з метою поширення та розвитку інтелектуальних видів змагань, удосконалення майстерності юних спортсменів, підвищення загальнокультурного рівня, виявлення кращих гравців у шахи, виховання волі, витримки, вміння логічно мислити.

Усі зібрані благодійні кошти під час турніру будуть передані на підтримку ЗСУ.