Новини
30 січня 2023

Відкриті змагання серед учнівської молоді з авіамоделізму «Перші крила»

Авіамоделізм – улюблений вид технічної творчості серед дорослих і дітей, а змагання з авіамодельного спорту надзвичайно захопливе видовище!

Сьогодні в нашому Палаці відбулись відкриті змагання серед учнівської молоді з авіамоделізму «Перші крила». В спортивній залі зібрались позмагатись між собою активні і талановиті романтики, які мріють про високі польоти та можуть створити усе: від простої моделі літака і планера - до масштабної моделі надскладного літального апарату.

Чому ці змагання відбувались у нас? Тому, що в нашому закладі успішно працюють авіамодельні гуртки та гурток «Повітряних зміїв», керівники гуртків яких ініціювали проведення таких змагань для організації змістовного дозвілля дітей, популяризації науково-технічної творчості, зокрема, авіамодельного спорту.

А ще, наше місто по праву вважають столицею авіації, область - колискою повітряного флоту України. Саме у Вінниці тривалий час жив і працював Ігор Сікорський - всесвітньо відомий авіаконструктор та творець гелікоптерів! А в садибі Можайських, що в Вороновиці, створено музей авіації та космонавтики! Саме там, наприкінці ХІХ століття, видатний учений Олександр Можайський побудував свій перший планер, а згодом розробив та випробував перший в світі літак з двома паровими двигунами! Сьогодні пишуться нові героїчні сторінки історії України, і ми пишаємось відважними льотчиками-вінничанами, які боронять нашу Батьківщину! Справу ж видатних вінничан, які закохані в небо, продовжують діти.

Це були змагання в форматі особисто-командної першості в трьох класах авіамоделей: метальні планери, метальні моделі-копії, експериментальні моделі. Із захопленням присутні спостерігали показові польоти - випробування кордових інерційних моделей.

За медалі та кубок переможців змагались 67 учасників, команди з Тульчинського ЦНТТУМ, центру дитячої та юнацької творчості м. Хмільник, підліткового клубу за місцем проживання «VinSmart» м. Вінниці, три команди КЗ «ВМПДЮ ім. Л.Ратушної». Було розіграно три комплекти медалей. За результатами змагань в усіх трьох класах моделей команда із м.Тульчина виборола кубок переможців.

Авіамодельний спорт – це політ, свобода, талант, праця та азарт. Бажаємо вам ще не одних перемог, юні авіамоделісти!