Новини
22 квітня 2022

Великодні забави для малечі - рекомендації психолога Палацу

Незабаром настане Великдень. За можливості проведіть його у колі близьких. Нехай дитина допомагає у приготуванні пасок, дайте їй можливість самостійно їх прикрасити та обов’язково відмітьте її творчі здібності. Запропонуйте разом прикрасити крашанки, а потім влаштуйте конкурс «Чия крашанка красивіша?».

Психологічний комфорт та благополуччя  дітей – основа вашого спокою, великою мірою вона залежить і від вас. Нехай це свято буде особливим, проведіть його не у клопотах та хвилюваннях, а спільною взаємодією із вашими дітками, розмовами про те, що ви зробите після перемоги, якою бачать діти свою вільну Батьківщину, більше слухайте та прислуховуйтесь, адже діткам так важливо бути почутими, так важливо відчувати свою значимість. Дуже корисно буде починати розмову, коли ви зайняті спільною працею або грою.

Також є декілька великодніх ігор:

«Навбитки»

Дитина тримає в руці крашанку носиком догори, а ви б’єте по ній своєю крашанкою. Потім навпаки, дитина б’є своєю крашанкою протилежним кінцем по вашій крашанці. Чия крашанка розіб’ється з обох боків, той програв та віддає свою крашанку тому, хто виграв.

 «В котка»

З похилого місця з перепонами котять яйця одне за одним, намагаючись котити так, щоб попасти своєю крашанкою в крашанку партнера. Правила: хто більше попадає, той більше виграє.

  «Хованки»

Кладуть кілька шапок, під одну з  них  кладуть яйце. Хто відгадає під якою шапкою лежить яйце, той виграв.

 «Прокоти в ворітця»

Разом з дитиною розкрутіть свої крашанки на траві (підлозі). Чия крашанка довше крутиться, той виграє і забирає обидві крашанки собі.  

Радість, веселощі, святкування – це те, що пов’язує нас з довоєнним періодом; це те, що надає змогу відновлювати та підтримувати свій емоційний баланс; це те, що дарує віру на краще та наближає нас з кожним днем до перемоги!