Новини
25 листопада 2022

STEAM-марафон у відділі науки і технічної творчості

Останнім часом у освітньому просторі України набирає обертів тренд STEAM-освіти, яка охоплює природничі науки, технології, технічну творчість, мистецтво та математику. Не стоїть осторонь і наш Палац. Впродовж листопада в дитячих об’єднаннях відділу науки і технічної творчості був проведений STEAM-марафон. Творчі педагоги в своїх гуртках організували низку заходів, де експериментували, досліджували та знайомили вихованців як використовувати потенціал кожної технології для власної користі й користі суспільства. Адже колись вони виростуть і будуватимуть "розумні будинки" і міста, проектуватимуть транспорт і техніку майбутнього.

Діти вивчали історії відкриттів та фантазували про майбутнє під час віртуальної експедиції «Історія винаходу парашута» в гуртку «Повітряні змії», на занятті «Скарбничка винаходів людства» в гуртку початкового технічного моделювання, лабораторії творчості «Подорож в історію повітроплавання» в гуртку «Оригамі» та інтерактивного спілкування «Шахи від історії в майбутнє» в гуртку шахів. Навчались та експериментували малі дошколярики на занятті-експерименті «Дивовижний папір», юні мультиплікатори у експериментальній фотолабораторії, створювали гру «Генератор віршів Ади» діти в гуртку інформатики та програмування мовою «Scratch». Спілкувались про «Топ 10 винаходів українців, які змінили хід історії» вихованці гуртка «Web-дизайну» та зверстали свою веб-сторінку про ці винаходи, а в гуртку «Психологія особистості» вихованці досліджували психологію геніальних науковців та їх відкриттів. Вихованці гуртків журналістики та екскурсоводів краєзнавців відвідали ретро-музей «Автомотовелофототелерадіо».

Марафон був цікавим та змістовним, адже сучасним дітям важливо не лише впевнено користуватися інформаційно-комунікаційними технологіями, знати та мати наукове розуміння природи і сучасних технологій, а й мати навички практичного вирішень поставлених завдань бо саме вони будуватимуть наше майбутнє.

 

 

 

 

 

+8