Новини
23 березня 2021

«Школа педагогічної майстерності" он-лайн

Відомо, що кожний хоче працювати, чи навчатись в комфортних умовах, у доброзичливому колективі. Адже колектив має суттєве значення, він стимулює до розвитку, мотивує та підтримує.

23.04.2021 р. у КЗ «ВМПДЮ» відбулось заняття у «Школі педагогічної майстерності» на тему: «Тімбілдінг або командоутворення: складові проблеми формування партнерських відносин».

Учасники заняття були ознайомлені з технологією «Тімбілдинг», з етапами, які проходить команда у своєму формуванні, з ролями та правилами, що в ній існують; були розкриті загальні принципи формування ефективної команди.

Педагоги закладу познайомились з практичними вправами, які вони можуть активно використовувати в освітньому процесі дитячих об’єднань. Дані вправи дозволяють сформувати позитивний психологічний клімат в дитячому колективі, розвивають навики координації спільних дій, згуртування групи, розвиток навиків невербального спілкування та саморегуляції, зняття напруги та формування позитивного настрою на майбутню спільну діяльність.

Упровадження тимбілдингу в позашкільній освіти є ефективним методом активізації діяльності персоналу. Формування команди педагогів – це можливість якісно змінити існуючу систему освіти, вибудувати найбільш продуктивну форму організаційної взаємодії, забезпечити ефективність діяльності й підвищити конкурентоспроможність вихованців.