Семінар-практикум заступників директорів з навчально-виховної роботи та методистів закладів позашкільної освіти області, модернізація освіти, вінниця
Новини
14 березня 2019

Семінар-практикум «Модернізація позашкільної освіти: коло творчих ідей»

13 березня 2019 року у комунальному закладі «Вінницький міський палац дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної» відбувся семінар-практикум заступників директорів з навчально-виховної роботи та методистів закладів позашкільної освіти області «Модернізація позашкільної освіти: коло творчих ідей».

Метою семінару-практикуму було: обмін досвідом з впровадження сучасних інноваційних форм та методів роботи в практику діяльності дитячих об’єднань у закладах позашкільної освіти.

На семінарі-практикумі наголошувалось, що сучасна позашкільна освіта знаходиться на етапі реформування, в той час коли сучасність вимагає від педагогів вивчення і впровадження в практику сучасних інноваційних технологій.

Розглядались питання:

  • Методична робота – домінанта підвищення якості освітнього процесу.
  • Методичний інструментарій (технології, форми, методи, прийоми).
  • Інноваційні форми роботи у гуртках художньо-естетичного циклу.
  •  Розвиток творчого  потенціалу педагогів і вихованців.

Програма семінару була доволі насичена, адже до уваги гостей були представлені презентації з досвіду роботи відділів комунального закладу «Вінницький міський палац дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної», в яких було висвітлено інноваційні форми та технології, що успішно впроваджуються у навчально-виховну роботу дитячих об’єднань.

Разом з тим, учасники семінару дізнались, як використовувати гаджети з навчальною метою на заняттях гуртка та цікаво за допомогою інтерактивних вправ вивчити або повторити правила з техніки безпеки.

Особливий інтерес у присутніх викликав методичний квест «У пошуках скарбу». Гра продемонструвала цікаву форму роботи, ознайомила педагогічних працівників з дидактичними можливостями квест-технології, сприяла розвитку професійних компетентностей педагогів.

По завершенню семінару відбувся круглий стіл, на якому учасники мали можливість поділитись цікавими методичними ідеями, що запроваджуються у їхніх позашкільних закладах.

Семінар-практикум пройшов у властивій позашкільникам дружній атмосфері, інформаційно насичено та змістовно. Він дав можливість побачити успішний результат діяльності педагогів КЗ «ВМПДЮ імені Лялі Ратушної». То ж для кожного учасника заходу семінар-практикум стане гарним стимулом для удосконалення системи роботи з вихованцями та педагогами у власних закладах.