В КЗ «ВМПДЮ ім. Л. Ратушної» триває ІІ відкритий фестиваль робототехніки Vinnytsia RoboCamp!
Новини
26 жовтня 2019

Розпочав роботу фестиваль робототехніки у ВМПДЮ

В КЗ «ВМПДЮ ім. Л. Ратушної» триває ІІ відкритий фестиваль робототехніки Vinnytsia RoboCamp!

Стрімка еволюція людства та технологій веде до того, що незабаром найбільш популярними та перспективними на планеті фахівцями стануть професіонали в галузі високих технологій та комп’ютерних наук.

Саме робототехніка, яка на сьогодні все міцніше закріплюється у навчальних закладах України, інтегрує науку, технології, математику та програмування і базується на активному навчанні дітей через практичну діяльність по проектуванню та створенню роботів. Тепер діти можуть вивчити робототехніку, проводити власні фізичні експерименти і досліджувати світ із новими можливостями.

В Палаці усе почалось в 2013 році з бажання педагогів ознайомити дітей із світом роботів. І вже другий рік поспіль у нас проходить відкритий фестиваль робототехніки Vinnytsia RoboCamp!

Даний фестиваль проводиться з метою залучення учнів шкіл та вихованців позашкільних закладів освіти до інноваційної науково-технічної творчості, розвитку інженерно-конструкторських навичок, впровадженню STEАM-технологій викладання та основ робототехніки в закладах освіти, професійної орієнтації молоді щодо вибору професії, пов’язаної із інженерією та програмуванням.

На фестиваль приїхали 27 команд  з різних регіонів України.

Програма Фестивалю включає:

  • змагання у молодшій віковій категорії (використання наборів Lego WeDo 2);
  • змагання у старшій віковій категорії (використання Lego Mindstorms NXT, EV3);
  • виставку роботів, змодельованих учасниками змагань.