Новини
20 січня 2023

Проєкт "Знай наших" у гуртках відділу "Науки та технічної творчості"

«Нам є чим пишатись! Нам є ким пишатись! Нас ніхто не здолає!» - впевнено стверджували гуртківці під час пізнавальних заходів в рамках довготривалого проєкту «Знай наших» у своїх дитячих об’єднаннях!

Фантазія та винахідливість дітей не знають меж, саме тому багато предметів, якими людство користується сьогодні, були винайдені дітьми. Щоб підтримати юні таланти, щороку 17 січня в усіх країнах світу відзначають День дитячих винаходів. Про те, що таке винахід та відкриття, хто такий винахідник, про відомі винаходи дітей та їх значення, спілкувались вихованці в гуртку початкового технічного моделювання із своїм педагогом Ліщиною О.В. Цікаво, що якби не діти, людство не знало б, що таке батут, фруктовий лід, шрифт для сліпих людей, хутряні навушники, пластилін та багато іншого. Окрім того, сьогодні багато дітей в Україні є авторами пристроїв, які допомагають нашим захисникам у зоні бойових дій. Натхненні почутим, гуртківці намагались створити нові корисні речі із вторинної сировини.

А чи знали ви, що видатний український педагог та письменник Василь Олександрович Сухомлинський написав близько 1500 казок та оповідань для дітей? Із творчістю українського педагога та казкаря ознайомила своїх вихованців керівник гуртка «Дошколярик» Химич Н.М. Малі чомучки з-задоволенням слухали казки про добро, дивились мультфільм за мотивами казок В.Сухомлинського, створювали «дерево добрих справ».

Під час експрес-журналу «Відомі імена», який проводила кер. гуртка дитячої мультиплікації Литвинюк І.В. вихованці знайомились із видатними постатями української анімації. Зокрема, діти відкрили для себе творчість В.Левандовського – засновника української мультиплікації, С.Гуєцького, Є.Горбача, І.Лазарчука – авторів перших українських кольорових та музичних мільтфільмів, В.Дахна – класика української мультиплікації та яскраву сторінку вітчизняного анімаційного кіно із Давидом Черкаським. Малі фантазери захоплено дивились мультфільми – скарби української анімації, розгадували кросворди та створювали хмару слів із іменами персонажів українських мультфільмів.