Новини
3 листопада 2022

Презентація проєкту «Історія розвитку транспорту мого міста»

Перше і найголовніше слово, з якого хочеться почати, коли ведеш мову про Вінницю – це любов. Наше місто багато разів було визнаним найкомфортнішим містом для проживання в Україні. Цьогоріч Вінниця гостинно зустріла тисячі вимушених переселенців, а її жителі разом з усіма українцями боронять землю від навали рашистів та працюють заради перемоги. Вінниця - місто із цікавою архітектурою, новітніми музеями, новими дизайнерськими та швейцарськими трамваями, місто рекордів та рекордсменів, місто фонтанів!

Не любити його неможливо: це наш дім, наше життя, наша праця й навчання, наше натхнення. Вінниця щодня відкривається нам наче мудра книга. Перегортаючи її давні й новітні сторінки, кожен з нас, вінничан, упевнено й гордо промовляє: «Вінниця - найкраще місто на землі!»

Познайомитись із невивченими сторінками історії нашого міста, а саме як з’явився та розвивався його транспорт - мета проєкту, над яким працювали гуртківці відділу науки і технічної творчості закладу. Кілька місяців поспіль вихованці гуртків «Орігамі», екскурсоводів-краєзнавців, журналістики та дитячої мультиплікації вивчали все про транспорт міста, відвідували музеї та виставки, зустрічались із цікавими людьми, створювали тематичні роботи, а тепер презентували завершений проєкт. Під час презентації діти наголошували, що вони безмежно люблять Вінницю, пишаються нею, та з гордістю розповідають усім її гостям, що вона - найкраща!