Новини
19 травня 2022

Паперові янголи у вишиванках

У третій четвер травня в Україні відзначають День вишиванки. Цьогоріч це свято має особливе значення, адже вишиванка – це яскравий символ долі українського народу, це наш генетичний код, наш оберіг.

«Чи є у вас вишиванка?» - намагались коректно та обережно запитати напередодні дня вишиванки у дітей із сімей вимушених переселенців, які знайшли прихисток в ДНЗ «ВПУ №1 м. Вінниці» наші педагоги. З гордістю та сумом діти розповідали про свої вишиванки, які залишились далеко вдома, і лише одна дівчинка раділа тому, що під час евакуації мама встигла її покласти до валізи…

Будуть ще у вас вишиванки, неодмінно будуть! Найкращі та найяскравіші, як наша Україна! Все у нас буде добре! Ми обов’язково переможемо, і на величне свято перемоги одягнемо свої вишиванки! А поки з допомогою керівників гуртків «Орігамі» Остапенко Г.В., початкового технічного моделювання Ліщиною О.В., дитячої мультиплікації Литвинюк І.В. діти із задоволенням виготовляли паперових янголів у вишиванках. Кожен янгол був оздоблений вишитою стрічкою та мав серце в кольорах прапора України.

Ми переможемо, все у нас буде добре! Все буде Україна!