Новини
24 листопада 2022

Міжнародний конкурс-фестиваль мистецтв «Bukovel Star Fest»

Балет - це мистецтво мови танцю. Розкіш та витонченість у кожній деталі. Адже сюжет балетної вистави розкривається через поєднання пластики, костюмів, декорацій, музики та танцювального стилю.

У місті Яремче з 18 по 20 листопада проходив Міжнародний конкурс-фестиваль мистецтв «Bukovel Star Fest», на якому м.Вінницю представляли вихованці ансамблю класичного танцю «Фуете» КЗ «Вінницький палац дітей та юнацтва імені Л. Ратушної» (Керівник - Жанна Ільченко).

У конкурсі брали участь вихованці середньої та старшої дитячої вікової категорії.

У номінації «Хореографічне мистецтво» (класичний танець) за виконання танцю на музику П. Чайковського «Вальс квітів» балерини змішаної вікової категорії здобули Гран-прі.

Крім того, в номінації «Хореографічне мистецтво» (класичний танець) за виконання постановки з балету «Жизель» (Адольф Адан) ансамбль став лауреатом І премії. Учасниць нагородили дипломами та медалями.

Балерини старшої вікової категорії виконували індивідуальні хореографічні композиції, за що отримали відповідні нагороди:

  • Ганна Кравець стала лауреаткою Гран-прі та I премії за виконання постановки з балету «Чорний лебідь» та варіації з балету «Есмеральда»;
  • Дар’я Лясковська також стала лауреаткою І премії за виконання постановки з балету «Тарантелла»;
  • Кароліна Ахмедова за виконання варіації з балету «Мерседес» та «Полум’я Парижа» стала лауреаткою I-премії та ІІ-премії;
  • Діана Комаренко - лауреатка двох Гран-прі за виконання варіації з балету «Баядерка» та «Коппелія»;
  • Анастасія Савінова - лауреатка Гран-прі премії за виконання варіації «Кітрі»;
  • Дует Дар’я Лясковська та Софія Довбощук - лауреатки I премії за виконання варіації «Танець пастушок».

«Глядачі та журі були в захваті від виступу ансамблю. Граційність та шарм зачарували склад журі. В балеті дуже важлива витонченість, пластичність та відточеність кожного руху. Дівчатам вдалось поєднати всі риси, притаманні класичному балету, та донести до аудиторії глибокий зміст кожної постановки», - розповіла Жанна Ільченко.

Балет змінюється разом із сучасним світом. Дякуємо ЗСУ за можливість виступити на фестивалі.