Новини
1 травня 2023

IV відкритий фестиваль робототехніки «Vinnytsia RoboCamp – 2023»

Сонцем та теплом цих вихідних Вінниця радо зустрічала талановитих та винахідливих дітей!

У суботу та неділю в Палаці тривав IV відкритий фестиваль робототехніки «Vinnytsia RoboCamp – 2023»! На турнір приїхали змагатись 14 команд - 39 юних робототехніків із різних регіонів України, які захоплені улюбленою справою, вміють конструювати, програмувати, генерувати нові ідеї та рішення, працювати в дружній команді та вирішувати складні завдання.

Фестивальні дні були цікаві та насичені.

Урочисте відкриття турніру, виставка-конкурс проєктів на вільну тему, змагання в номінаціях «WeDo» та «Робо Сумо» молодшої категорії учасників, старшої – в номінаціях: «Робо Сумо», «RoboRace», «Мехатроніка», екскурсія історичною частиною міста та до музею моделей транспорту м. Вінниці – це незабутні враження, хвилювання учасників та тренерів, нові знайомства і перемоги.

В загальному заліку змагань молодшої вікової категорії команди комунального закладу «Вінницький міський палац дітей та юнацтва ім. Л. Ратушної»:

«Evolution» - зайняли ІІІ місце,

«Шалені українці» - ІІ місце

«Robokids» - І місце.

В старшій віковій категорії команда із комунального закладу Хустського багатопрофільного ліцею №1 імені Івана Магули Хустської міської ради Закапатської області «Op(ti)mum» виборола І місце, команди комунального закладу «Вінницький міський палац дітей та юнацтва ім. Л. Ратушної» «DDS-3» – ІІ місце, «Yandar» і «Sleam Shady» - ІІІ місце.

На виставці-конкурсі проєктів цьогоріч були представлені напрочуд цікаві моделі будівель, пристроїв та механізмів, елементів розумного будинку, промислової автоматики, які розроблялись учасниками з використанням деталей Lego або інших наборів. Перше місце у виставці проєктів розділили команда Тернопільського комунального закладу Тернопільської міської ради "Станція юних техніків" за проєкти "Непереможний Київ" та "Військова база", також комунальний заклад "Вінницький ліцей №6" за проєкт "Школа майбутнього". Друге місце у виставці посів проєкт "Міксер "Helper" Краснянського Андрія з комунального закладу "ОЗ "Кодимський ліцей № 1" Одеської області. Третє місце розділили Краснянський Тимофій з комунального закладу "ОЗ "Кодимський ліцей № 1" Одеської області за проєкт "Снігоочисний екскаватор" та вихованець комунального закладу "Вінницький міський палац дітей та юнацтва" - Кателян Роман.

Щиро дякуємо Департаменту освіти Вінницької міської ради, компанії «Вінець», вінницькому музею моделей транспорту за підтримку в проведенні фестивалю, незабутні емоції та враження, смачні гостинці та цінні подарунки!

Вітаємо переможців! До нових зустрічей!