Новини
14 квітня 2020

Дистанційна робота: завдання юним орігамістам

#ДистанційнаРобота_Позашкілля

Незважаючи на карантин, передсвяткові турботи зараз є в кожного. Та якщо смаколики готувати ще рано, декор та аксесуари для Великоднього столу саме час!
Сьогодні  педагог гуртка "Орігамі"  пропонує  спробувати виготовити декоративну підставку під великодні яйця. Зробити її самому в техніці орігамі дуже просто, головне все складати по схемі.
Що ж ми знаємо про писанки?
Писанки й фарбовані яйця (крашанки) пов'язані з дійством освячення паски під час найголовнішого свята — Великодня. Звідси і їхня назва — великодні яйця.
У давнину яйця розписували писанкарки, рідше — писанкарі, які здебільшого були й знахарями, а були серед них і справжні цілителі, їх ще називали земними богами. У минулому писанки правили за своєрідні амулети, обереги від усякого лиха та хвороб.
А узори, виведені на них, мали символічне значення, були магічними. Цікаво, що майже весь рослинний орнамент на українських писанках пов'язаний із рослинами, відомими своїми лікувальними якостями. ...Дуже поширені писанки із зображенням весни. Символізують весну різноманітні квіти, гілки дерев, гірські рослини, гірлянди, віночки, букети. То ж до роботи, любі друзі. Дуже легко та просто. Успіху вам.