Новини
24 квітня 2020

Дистанційна робота: завдання вихованцям гуртка "Орігамі"

#ДистанційнаРобота_Позашкілля

Існує безліч варіантів урізноманітнити навчальний процес. Особливо легко це зробити, якщо згадати, що всі діти люблять цікаві іграшки та головоломки, а також створювати щось власноруч. Тому пропонуємо все це одразу поєднати. Процес і результат неодмінно сподобаються і вам шановні батьки, і гуртківцям! Що ж таке антистрес-іграшки і як вони впливають на людину
Принцип впливу антистресових іграшок, таких як спінер і сквіші, схожий на медитацію.
Найпопулярніші різновиди анистрес-іграшок – спінер і сквіші. Спінер є вертушкою із трьох симетричних виступів. Суть гри в тому, щоб розкручувати конструкцію, затиснувши її пальцями в центрі.
Це пристосування винайшла 1993 року британка Кетрін Геттінгер. Оскільки її дочка мала швидку стомлюваність м'язів і не могла навіть брати до рук певні великі іграшки, жінка вигадала для дитини альтернативний спосіб розважитися. Вона розраховувала водночас поліпшити стан дитини. Перший спінер було виготовлено з газети та липкої стрічки. Дочка Геттінгер і друзі дівчинки оцінили іграшку, і винахідниця запатентувала пристосування. Нині спінери виробляють із пластику.
На думку психологів, спінер сприятливо впливає на стан дітей з особливостями розвитку та проблемами неврологічного характеру.
Сквіші – японські антистрес-іграшки, що мають вигляд фігурок із м'якого матеріалу. Їх зроблено у формі різних предметів, тварин та продуктів харчування: капців, бургера, картоплі фрі, полуниці, малини, кошеняти, коня, панди.
Суть гри в тому, щоб м'яти сквіші. Як би ви не стискали іграшку, вона повертається у початкову форму. Зазвичай ці іграшки мають солодкуватий запах, який може заспокоювати нерви.
Сквіші діють на тактильні відчуття людини. Подушечки пальців дуже чутливі. Отриманий через них імпульс задоволення сягає мозку. Людина стає спокійнішою.
Психологи пояснюють, що монотонне переминання й обертання предметів дає ефект, схожий на медитацію.
Отже, так стає простіше зосередитися і привести до ладу думки.
Зовсім необов’язково йти в магазин, щоб обзавестися іграшкою антистрес, так як її досить просто зробити своїми руками в домашніх умовах з підручних засобів, таких як: папір або картон, фарби, олівці.
Мало хто знає, що процес складання різних фігурок з паперу може допомогти нам поліпшити настрій і зменшити рівень стресу, достатньо лише скористатися пошуком в Інтернеті, щоб знайти ту фігурку, яку ви хочете скласти. Це не займе у вас багато часу і здорово відверне від рутини, позбуде вас від депресивних станів. Крім того, якщо ви любите малювання, то готові фігурки можна розфарбувати візерунками або намалювати на них різні зображення.