Новини
22 квітня 2020

Дистанційна робота: завдання для мультиплікаторів

#ДистанційнаРобота_Позашкілля
Карантин – час для творчості!
Цікаво, що під час ліплення у дітей розвивається уява, фантазія, координація, формується творче та образне мислення. Ліплення має ще й лікувальний психотерапевтичний ефект, такі заняття часто рекомендують психологи.
Спочатку для ліплення люди використовували природну глину: змочували водою та ліпили іграшки чи предмети побуту, потім навчились працювати із тістом. У XX столітті з'явився пластилін, потім — полімерна глина, кінетичний пісок. Сучасні матеріали та інструменти для дитячої творчості вражають різноманіттям текстур і можливостей для самовираження.
Сьогодні ж юні мультиплікатори ліплять фігурку тітоньки, приєднуйтесь до них!

Гармонійний розвиток людини не можливий без творчості. Одне з корисних та цікавих занять — ліплення. Відомо, що під час ліплення в людини розвивається права півкуля головного мозку, яка відповідає за творче мислення. Однак головне, що дає ліплення – розвиток дрібної моторики. Не важливо, що ліпити - головне, щоб це робити із задоволенням!
На заняттях з мультиплікації ми, юні мультиплікатори, ліпимо багато, адже найбільше любимо створювати пластилінові мультфільми. Сьогодні я пропоную вдосконалити свою майстерність у ліпленні – виліпити персонажа фільму – тітоньку!
Ліпити фігурку можна із пластиліну та солоного тіста. Щоб частини тіла (голова, руки) рухались - з’єднайте їх за допомогою частинок шпажки чи зубочисток. Якщо ви працюєте із тістом - не забудьте вставити в деталі тіла шпажки, підсушити їх окремо, а потім з’єднати.
Щоб тітонька впевнено стояла на ногах – попрацюйте над балансом, можливо, зробіть більшим взуття.