Новини
1 квітня 2020

Дистанційна робота: як пережити карантин - поради від юних журналістів

#ДистанційнаРобота_Позашкілля
Карантин? Не біда!

Через цей COVID-19 вже й розважитись не можна... Агов! Якщо ти так вважаєш, то я спробую тебе переконати в протилежному!
Напевно, зараз ти читаєш цю статтю саме у своїй кімнаті. Якщо я вгадав, то ось що зроби: не полінуйся та встань і роззирнись навколо. Усюди лежать речі, які можуть тебе гарно розважити. Найоригінальніше – книга. Гей, а чом би й ні? Можливо, перед тобою зараз лежить роман, який ти давно хотів прочитати, але не мав часу. Чому зараз ним не скористатися? Поринь у світ яскравих пригод!
Перед тобою лежать гантелі або фітнес-килимок. Літо не за горами, а привести себе в форму після зимніх свят – надзвичайно гарна ідея. Або можеш не зважати на це, і потім влітку на пляжі будеш почісувати кругленьке черевце. Та навіть звичайний гармидер в шафі із одягом займе тебе на деякий час. Можливо, ти навіть знайдеш серед купи одягу якусь давно загублену річ: старий тенісний м’ячик чи шолом космонавта. Зошити, книжки, пензлики із фарбами, кіт, що чекає ласки, гітара, рояль, недобудована ракета: уся кімната пропонує тобі не вмирати з нудьги, а чимось відволікти себе! Можеш, до речі, прибратися там. Будете з нею квитами.
Але якщо твоє джерело не таке вже й багате на ідеї, то є інші можливості. Навіть той самий телефон. Ні, одразу скажу, що ідея гортання стрічки новин Інстаграму чи Фейсбуку протягом усього дня – не найкраща. Ти просто змарнуєш свій час на безкінечні жарти про вірус і квітень 2020. Але можливість обновити свій плей-лист чи запит «як не вмерти від нудьги вдома» – це вже ліпше. Задумайся.
Дистанційне навчання – це також гарна можливість себе зайняти. Більшість зі мною можуть не погодитися, в тому числі й ти, допитливий читачу, але народ! Агов! Вийти з карантину і не знати як підкреслити підмет або де знаходиться чисельник – теж не варіант. Якщо вам вже так допікають набридливі предмети, то може поцікавитись тим, що вас дійсно захоплює! Як обробити відео в InShot, 10 способів поліпшити пам’ять, всі кіногріхи фільму «Троя», як багато заробляти й не померти з голоду?! Скільки всього цікавого лежить у всіх перед носом. Нам просто лишається його підняти та й все!
Особисто я проводжу свій час, читаючи або переглядаючи якийсь фільм. Паралельно роблю уроки, коли є бажання. За останній тиждень додав до свого плей-листа більше 30 треків, прочитав книгу Стівена Кінга «Зелена миля», написав конспекти з алгебри та геометрії. Навіть зрозумів похідну функції. А зараз пишу цю статтю. Ці заняття відволікають мене від усієї паніки, яку ми створюємо самі.
Тому слухаючи MiyaGi й пишучи паралельно конспект по вторинному сектору економіки Америки, я рекомендую всім вам не вішати носа, а насолоджуватися вільним часом та максимально корисно використовувати його. Не сумуйте та будьте здорові!

Дмитро Козуб,
гурток журналістики КЗ «ВМПДЮ»