Новини
22 квітня 2020

Дистанційна робота: вичаємо англійську мову разом з гуртком "Англійська мова"

#ДистанційнаРобота_Позашкілля
Друзі, продовжуємо вивчати англійську!
Сьогодні ми поговоримо про те, що таке професія, познайомимося з деякими цікавими професіями ваших батьків, поміркуємо разом про значення професій у житті людини, вивчимо назви професій англійською мовою, навчимось правильно їх вимовляти.
«Професія — це основний рід занять трудової діяльності людини» — говорить нам Вікіпедія.
У світі існує безліч професій. Але кожна людина прагне обрати для себе одну і присвятити їй усе життя.
Для того щоб ви обрали найкращу для себе професію, здійснили свою заповітну мрію, вам слід якомога більше дізнатися про різні професії вже зараз.
Нині є велика кількість різноманітних професій, а чи цікаво Вам, звідки і як з’явилися професії? Сьогодні поспілкуємось про популярні професії нашого сьогодення.
Де з’явились перші пожежники? У давні часи не було постійних пожежників. Якщо займався будинок, із вогнем боролися всі. Люди шикувалися в лінію й утворювали живий ланцюг від палаючого будинку до річки або колодязя. Вони передавали відра з водою з рук у руки, поки вода не доходила до тих, хто заливав полум'я.
Перша добровільна пожежна команда з'явилася в Лондоні у 1666 році, після того як пожежа знищила 13 000 будівель. Ці добровольці давали обіцянку кинути все й ринутися на боротьбу з пожежею, де б вона не виникла.
Саме англійці вигадали ручні насоси, щоб качати воду шлангами для боротьби з вогнем.
Хто був першим лікарем?
З давніх-давен були серед людей такі, які вміли лікувати різні недуги, допомагали іншим. 2477 років тому, за переказами, у Греції народилася людина на ім'я Гіппократ. Він дуже багато зробив для розвитку медицини. Недаремно Гіппократа називають «батьком медицини». Ця людина розпізнала і описала багато захворювань. Гіппократ вважається першим лікарем.
Про давніх перукарів.
У давні часи перукарі не тільки робили людям зачіски, а й були хірургами. Вони лікували рани, пускали кров, деякі з них виривали зуби.
З часом все змінюється і світ професій також. А сьогодні ми знайомимось з світом професій англійською мовою.
Я пропоную подумати «Ким я буду через 20 років». Вам необхідно серед різних професій обрати ту, яка до душі та створити свою історію на англійській мові «Моя професія в майбутньому».