Новини
17 квітня 2020

Дистанційна робота: мультик для юних мультиплікаторів

#ДистанційнаРобота_Позашкілля

Друзі! Сьогодні ми знову спробуємо зазирнути за лаштунки українського анімаційного кіно. Мова буде про тих, хто в Україні створює мультфільми.
Українській анімації 92 роки, це пристойний термін для індустрії. І хоча українські анімаційні студії були і залишаються не такими плідними, як, скажімо, Дісней, такі шедеври як «Козаки», «Пригоди капітана Врунгеля» і «Петрик П’яточкін» займають особливе місце в розвитку українського кіно. Та зараз не про класику, а про те, що з’явилось в індустрія в новому столітті. Чи є у нас привід для гордості за українську мультиплікацію?
Мова про студію Анімаград. Студія Анімаград була заснована в 2012 році, входить до складу FILM.UA Group і є одним з провідних анімаційних кіновиробників в Східній Європі. Місія студії - представляти українську анімацію на міжнародному рівні.
Професійна команда успішно втілює оригінальні проекти у 2D і 3D анімації: «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила», «Мавка. Лісова пісня», «Роксолана», «Ескімоска», «Мама поспішає додому», «Тікі», «Клуб Всезнайків».
"Викрадена принцеса: Руслан и Людмила" - 3D-анімаційний фільм, режисера Олега Маламужа, за мотивами казки Олександра Пушкіна «Руслан і Людмила». На Сьогодні "Викрадена принцеса" - найкасовіший український повнометражний мультфільм, який вийшов у світовий прокат, його показали в більш ніж 40 країнах. Персонажі фільму розмовляють голосами відомих українців.
«Викрадена принцеса» стала переможцем шостого Міжнародного кінофестивалю The Richard Harris International Film Festival (RHIFF 2018) та фестивалю мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест».
Мультфільм чудовий фільм для сімейного перегляду. Подивіться обов’язково!