Новини
21 квітня 2020

Дистанційна робота: квіти сакури - завдання вихованцям гуртка "Орігамі"

#ДистанційнаРобота_Позашкілля

Карантин вплинув на звичайний ритм нашого життя, але точно не став на заваді природі. У Вінниці – справжня весна, зацвіли сакури. Дерева вкрилися рясними рожевими квітами. За останні роки у нашому місті з’явилося одразу кілька місць, де ростуть сакури.
Перші сакури в Вінниці посадили на Європейській площі, біля Вежі, – в пам’ять про Героїв, які віддали життя за Україну. Потім – на Вишеньці, вздовж вулиці Порика, згодом – на Майдані Незалежності. Щороку цих чудових дерев у нас стає все більше.
А чи знали ви, що сакури у нашому місті висаджують не просто так? В березні 2017 року Вінниця отримала сертифікат на висадження сакур від Посла Японії, який завітав до нас з робочою поїздкою. Так вдячні вінничани насолоджуються цвітінням цих дерев.
На жаль, цвітінням сакури цьогоріч більшість із нас може помилуватись плише через монітор. Але керівник гуртка "Орігамі" пропонує влаштувати свято милування весняним цвітом вдома. Створіть власноруч паперові квіти гілочки сакури.

Сакура — різновид вишні. Ці дерева особливо шановані в Японії. Навесні, коли вони цвітуть, японці влаштовують свято милування їхньою красою: проводять час у парках, споглядаючи дерева, що потопають у пишних рожевих хмарках. Побачити сакури можна і в Україні, зокрема багато їх в Ужгороді.
Існує така легенда, як сакура опинилась у Закарпатті.
Везли якось японці австрійському імператорові Францу-Йосипу І сакури в подарунок. Оскільки дорога їхня пролягала через Закарпаття, довелося делегації заночувати в Мукачеві.
Звісно ж, Мукачевом миттєво розійшлася вістка, що везуть японці з собою партію якоїсь загадкової надзвичайно ціної вишні. Тому зовсім не дивно, що уночі частину саджанців у японців вкрали місцеві цигани і пізніше відвезли на продаж до Ужгорода, де й продали їх успішно місцевому населенню під видом фруктових дерев.
З тих пір і росте сакура в Ужгороді і радує око та душу, але не тіло, оскільки плодів від неї ужгородці так ніколи й не дочекалися.
Зовсім недавно висадили сакуру у нашому місті Вінниця. Нажаль цвітінням її можна помилуватись під час карантину лише через монітор. А я пропоную влаштувати свято милування весняним цвітом вдома. Створіть паперові квіти гілочки сакури. Більше творіть і відкривайте в собі нові таланти!