Новини
4 травня 2020

Дистанційна робота: іриси для вихованців гуртка "Орігамі"

#ДистанційнаРобота_Позашкілля
Ніжні і красиві іриси з гофрованого паперу робити не так складно, як здається на перший погляд. Покроково оформлений майстер-клас допоможе вам розібратися в принципах виготовлення цих милих квітів з гофропаперу, а наші поради допоможуть вам впоратися з роботою швидко і без зайвої метушні. З даного відео ви дізнаєтеся, як зробити іриси з гофропаперу. І трішки цікавого матеріалу про саму квітку.
Півники, так в народі називають іриси, відомі людству понад чотири тисячоліття. Вчені знайшли на Криті древнє зображення юнака, оточеного ірисами з тих часів. Ця квітка прийшла в Україну із Голландії. Сьогодні ірис - чарівна квітка, якій надається перевага багатьма садівниками, оскільки вона залишається привабливою навіть після цвітіння.

  1. Назва іриса пов'язана з веселкою: саме так в грецькій міфології звали богиню цього явища природи. І зв'язок цілком логічний, адже йому властива велика різноманітність відтінків і їх комбінацій.
  2. Існує більше 200 сортів ірисів. Хоча колір цієї квітки охоплює значну частину спектру, він позбавлений гена, що відповідає за червоний пігмент, тому чисто червоних ірисів не існує.
  3. Ірису привласнюють різні значення, залежно від його забарвлення. Так, жовті означають пристрасть, білі - невинність, блакитні - вірність, фіолетові - мудрість. Ну, а сама рослина, без прив'язки до відтінку кольорів, символізує красномовство.
  4. Червоний ірис прикрашає білий фон прапора Флоренції - і це, незважаючи на відсутність такого сорту в природі! Раніше фон прапора, навпаки, був червоним, а квітка - білою, але кольори поміняли місцями, коли всередині 13 століття партія гвельфів стала правити Флоренцією. Ірис є емблемою провінції вже більше 750 років.

Існує така легенда, яка прийшла з давньої Греції. Вона розповідає про бога Прометея, який викрав вогонь і віддав його людям.
У той же день на небі з`явилася прекрасна яскрава веселка. Вона світилася навіть після заходу сонця. А коли сонце знову зійшло, веселка розсипалася на друзки і розлетілася по світу. У тих місцях розцвіли іриси.
Отож, юні мої орігамісти, до роботи. Зробіть своїм близьким подарунок.