Кожної другої неділі травня в Україні відзначають день матері. В цей день вітають матерів і вагітних жінок – майбутніх мам. Це свято виникло у США на початку минулого століття, як день єдності матерів у боротьбі за мир. Після завершення Першої світової війни день матері почали відзначати і в деяких європейських країнах. На сьогодні день матері святкують у 85 країнах світу. Мама – перше слово, вимовлене дитиною. В ньому захована неосяжна любов, зворушлива ніжність і турбота матері про своїх дітей. Цьогоріч історія свята особливо значима. Сьогодні материнські молитви оберігають своїх дітей від смертельних куль та бомбардувань. Зазвичай у цей день діти вітають своїх матерів, дарують подарунки. А що робити, якщо через війну довелось покинути свій дім та немає можливості приготувати подарунок? Вихід є! Підготувати подарунки із яскравого паперу дітям – вимушеним переселенцям, які знайшли прихисток в ДНЗ «ВПУ №1 м. Вінниці» допомагали наші педагоги. Керівники гуртків «Орігамі» Остапенко Г.В. та початкового технічного моделювання Ліщина О.В. провели майстер-клас з орігамі «Квіти для мами». Під час захопливого процесу створення паперового букета дітвора знову посміхалась, а це означає, що у нас все буде добре! Все буде Україна!
Новини
29 квітня 2022

День матері

Кожної другої неділі травня в Україні відзначають день матері. В цей день вітають матерів і вагітних жінок – майбутніх мам. Це свято виникло у США на початку минулого століття, як день єдності матерів у боротьбі за мир. Після завершення Першої світової війни день матері почали відзначати і в деяких європейських країнах. На сьогодні день матері святкують у 85 країнах світу.

Мама – перше слово, вимовлене дитиною. В ньому захована неосяжна любов, зворушлива ніжність і турбота матері про своїх дітей. Цьогоріч історія свята особливо значима. Сьогодні материнські молитви оберігають своїх дітей від смертельних куль та бомбардувань. Зазвичай у цей день діти вітають своїх матерів, дарують подарунки. А що робити, якщо через війну довелось покинути свій дім та немає можливості приготувати подарунок? Вихід є! Підготувати подарунки із яскравого паперу дітям – вимушеним переселенцям, які знайшли прихисток в ДНЗ «ВПУ №1 м. Вінниці» допомагали наші педагоги.

Керівники гуртків «Орігамі» Остапенко Г.В. та початкового технічного моделювання Ліщина О.В. провели майстер-клас з орігамі «Квіти для мами».

Під час захопливого процесу створення паперового букета дітвора знову посміхалась, а це означає, що у нас все буде добре! Все буде Україна!