Новини
23 квітня 2019

«Чорна трагедія на кольоровій землі»

23.04.2019 р. в Палаці дітей та юнацтва відбулася зустріч з ліквідаторами наслідків катастрофи на ЧАЕС, на тему: «Чорна трагедія на кольоровій землі».

"...Міра страху для нас – війна...Чорнобиль - страшніше...Це війна з невидимим ворогом. Війна без стрільби та куль. як це було..."

Під час зустрічі разом з школярами нашого міста, більш ніж з 20 закладів загальної середньої освіти, ми розмовляли на болючу тему всього світу! Ліквідатори розповідали, з перших вуст, що відбувалося у перші дні катастрофи, коли на рахунок було поставлено життя мільйонів людей не тільки нашої країни але й усього світу. Ми вдячні за їх героїчний подвиг. 
Майже дві години наші гості мали змогу поспілкуватися з дітьми і розповісти про свої емоції та почуття тих буремних часів.

За участь ми хочемо подякувати: Ліквідаторам І категорії Степанюку Івану Івановичу, Німенко Любові Іванівні та голові Вінницької Міськрайонної "Асоціації жертв Чорнобиля" - Мельнику Володимиру Петровичу.

Під час заходу та протягом тижня на базі Центру національно-патріотичного виховання Палацу дітей та юнацтва функціонує виставка учасника Революції Гідності - Андрія Володимировича Швачка, ми вдячні йому за підтримку та допомогу.

Урятований світ — найкращий пам'ятник тим, хто загинув у чорнобильському пеклі. Пам'ятаймо про них.