Новини
26 квітня 2021

Акція "Пам'ятатитмемо Вічно"

 25 квітня педагоги та вихованці Вінницького міського палацу дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної, а саме учасники історичного клубу "Покоління UA" та вихованці гуртка журналістики здійснили акцію покладання квітів до пам’ятника загиблим у Чорнобильській трагедії. Акція мала назву “Пам'ятатимемо вічно” під час якої ми пригадати страшні події від яких нас відділяє 35 років. 

Довідка:

26 квітня 1986 року пролунав вибух на Чорнобильській атомній електростанції. Внаслідок аварії довкілля було забруднене великою кількістю радіації, радіоактивного ураження зазнало 600 тис. осіб, суттєво погіршилась демографічна ситуація в Україні, до сьогоднішнього дня смертність переважає над народжуваністю. Сотні тисяч людей були евакуйовані з найбільш постраждалих районів, після чого лише 15 грудня 2000 року Україна остаточно припинила роботу Чорнобильської атомної станції. З тих пір Чорнобильська зона відчуження,  що сягає 30-ти кілометрів, стала туристичним об'єктом, а четвертий енергоблок був прихований за ізоляційною спорудою під назвою “Укриття” або більш відома назва “Саркофаг”.

Для нас честь вшанувати пам’ять тих, хто хто врятував не тільки цілі покоління українців, але можна сміливо говорити про цілі покоління землян. Всі ліквідатори, що загинули на місці аварії отримали нагороди посмертно, але сторінки історії та врятовані люди і планета будуть пам’ятати про їх героїзм та з вдячністю вшановувати пам’ять про них. 

.

.

.

#чорнобиль #vmpdu #поколінняis #1986 #26квітня