Новини
4 квітня 2018

20-літній ювілей ансамблю «Радість»

31 березня  в Будинку офіцерів м. Вінниці та 2 квітня  у Вінницькому обласному музично драматичному театрі ім. М.Садовського Народний художній колектив України ансамбль танцю «Радість» святкував 20-річчя створення колективу. 
Ансамбль танцю «Радість» створений в Палаці дітей та юнацтва м.Вінниці в 1998 р. В колективі навчаються мистецтву хореографії понад 350 дітей віком від 5 до 18 років. 
Основу репертуару ансамблю складають українські народні танці: «Гопак», «Подільський передзвін», «Подільські вихиляси», «Ой, у полі, на роздоллі», «Плескач», «Калина», «Волинські візерунки», «Буковинський святковий», жартівливі хореографічні сценки «Миколка», «Пустуни», «Лобуряки» та багато інших. В кожному танці органічно поєднуються складна техніка, висока сценічна культура та майстерність виконавців.
Ансамбль багато виступає в Україні та за кордоном, здобув чимало нагород на різноманітних конкурсах і фестивалях. Колектив представляв українське мистецтво у найпрестижніших фольклорних форумах в Європі, Азії та Африці: в Тайвані(2), Італії(3), Німеччині(8), Нідерландах, Туреччині(22), Лівані, Польщі(15), Болгарії(3), Румунії(2), Македонії, Литві(3), Латвії(2), Молдові(4), Греції(3), Фінляндії, Іспанії, Йорданії, Швейцарії, Об’єднаних Арабських Еміратах, Таїланді(2), Чехії, Марокко, Боснії та Герцеговині, Словаччині, Бельгії, Франції(4), Сербії, Катарі та Україні.
У 2003 році колективу було присвоєно почесне звання «Зразковий художній колектив», у 2010 році звання «Народний художній колектив», в 2016 році вокальній групі ансамблю присвоєно почесне звання «Зразковий художній колектив»

.